Наслов:

ВРВНИ ИСПОЛНУВАЧКИ ДОСТРЕЛИ


Објавено на: 09.08.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3776 | Страна: 11

Програма:
Партита во d-moll од Бах, Соната бр. 1 во f-moll од Прокофјев и дело од Паганини.
Учесници:
Виктор Пикајзен - виолина, СССР; Егвенија Сејдељ - пијано, СССР

Клучни зборови:
Бах Охридско лето Соната бр. 1 во f-moll 1975 Виктор Пикајзен Егвенија Сејдељ Партита во d-moll Владо Чучков Прокофјев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат