Наслов:

КОРЕКТНО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 09.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10253 | Страна: 9

Програма:
Прелудиум и фуга во b-moll за пијано од Јохан Себастијан Бах, Мелодија оп. 42 бр. 3 за виолина и пијано од Петар Илич Чајковски, Ноктурно оп. 27 бр. 2 за пијано од Фредерик Шопен и Соната за виолина и пијано оп. 12 бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Станислав Коблар - виолина, БиХ; Лилјана Печанац - пијано, БиХ

Клучни зборови:
1975 Јелица Тодорчевска Јохан Себастијан Бах Лилјана Печанац Лудвиг ван Бетовен Мелодија оп. 42 бр. 3 за виолина и пијано Ноктурно оп. 27 бр. 2 за пијано Охридско лето Петар Илич Чајковски Прелудиум и фуга во b-moll за пијано Соната за виолина и пијано оп. 12 бр. 1 Станислав Коблар Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат