Наслов:

НЕЗАБОРАВНА ВЕЧЕР


Објавено на: 08.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10252 | Страна: 11

Програма:
Суити за соло виолончело бр. 2 и бр. 6 од Јохан Себастијан Бах, Суита бр. 3 во a-moll од Макс Регер, Соната-Фантазија од Арам Хачатурјан.
Учесници:
Андре Навара - виолончело, Франција;

Клучни зборови:
Суити за соло виолончело бр. 2 и бр. 6 Суита бр. 3 во a-moll Јохан Себастијан Бах Арам Хачатурјан Охридско лето Соната-Фантазија Јелица Тодорчевска Андре Навара 1975 Макс Регер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат