Наслов:

ИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 08.08.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3775 | Страна: 5

Програма:
Концерт за виолончело и оркестар во C-dur од Јозеф Хајдн, Сонатина за гудачи од Хералд Генцмаер, Серенада за гудачи во E-dur од Антонин Дворжак и дело од Хенри Персл.
Учесници:
Минхенски камерен оркестар, Германија; диригент: Ханс Штадлмаер; Јохан Бухлер - виолончело

Клучни зборови:
1975 Антонин Дворжак Владо Чучков Јозеф Хајдн Јохан Бухлер Концерт за виолончело и оркестар во C-dur Минхенски камерен оркестар Охридско лето Серенада за гудачи во E-dur Сонатина за гудачи Ханс Штадлмаер Хералд Генцмаер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат