Наслов:

ОТСУТНА ПРОФЕСИОНАЛНОСТ


Објавено на: 06.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10250 | Страна: 9

Програма:
Дела од Банхиери, Гастолди, Бела, Фаркас-Ратак, Бардос, Пилкингтон, Доуленд, Ласо, Скандели, Гардини, Властимир Николовски (Дадички) и Кодај.
Учесници:
Будимпештански мадригалисти, Унгарија; диригент: Ференц Секереш

Клучни зборови:
Властимир Николовски Бардос Охридско лето Пилкингтон Дадички Доуленд Ференц Секереш Ласо Јелица Тодорчевска Скандели 1975 Гардини Будимпештански мадригалисти Кодај Банхиери Гастолди Бела Фаркас-Ратак

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат