Наслов:

ПРИЈАТНА КАМЕРНА ВЕЧЕР


Издадено на: 05.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10249 | Страна: 10

Програма:
Кончерто гросо оп. 6 бр. 4 во D-dur од Арканџело Корели, Концерт за две виолини и камерен оркестар во d-moll од Јохан Себастијан Бах, Дивертименто КВ 136 во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Концертни импровизации од Милко Келемен, Секстет за гудачки оркестар од Бохуслав Мартину и Романски танци од Бела Барток.
Учесници:
Ансамбл на Загрепските солисти, Хрватска; диригент: Тонко Ниниќ; Тонко Ниниќ - виолина; Аугустин Детиќ - виолина

Клучни зборови:
1975 Ансамбл на Загрепските солисти Арканџело Корели Аугустин Детиќ Бела Барток Бохуслав Мартину Волфганг Амадеус Моцарт Дивертименто КВ 136 во D-dur Јелица Тодорчевска Јохан Себастијан Бах Концерт за две виолини и камерен оркестар во d-moll Концертни импровизации Кончерто гросо оп. 6 бр. 4 во D-dur Милко Келемен Охридско лето Романски танци Секстет за гудачки оркестар Тонко Ниниќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат