Наслов:

ЕМОТИВНА АКТИВНОСТ


Издадено на: 05.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10249 | Страна: 10

Програма:
„Во темниот студен гроб“ од Лудвиг ван Бетовен, „На музиката“, „Девојчето и смртта“ и „Двојникот“ од Франц Шуберт, „Во туѓина“, „Ехо“, „Месечева ноќ“, „Тешко е“, „Не се лутам“ и „Двајцата гренадири“ од Роберт Шуман, „Псалм“ од Ристо Аврамовски, „Ноќен преглед“ од Михаил Глинка, „Тажен гроб“ и „Песна на стариот човек“ од Модест Мусоргски, „Бессони ноќи“, „Серенада за Дон Жуан“, „Без збор пријателе мој“ и арија на Гремин од операта „Евгениј Онегин“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Георги Божиков - бас; Лилјана Иванова - пијано

Клучни зборови:
1975 Без збор пријателе мој Бессони ноќи Во темниот студен гроб Во туѓина Георги Божиков Двајцата гренадири Двојникот Девојчето и смртта Евгениј Онегин Ехо Јелица Тодорчевска Лилјана Иванова Лудвиг ван Бетовен Месечева ноќ Михаил Глинка Модест Мусоргски На музиката Не се лутам Ноќен преглед Охридско лето Песна на стариот човек Петар Илич Чајковски Псалм Ристо Аврамовски Роберт Шуман Серенада за Дон Жуан Тажен гроб Тешко е Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат