Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА БАХ И ПАГАНИНИ


Објавено на: 03.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10247 | Страна: 10

Програма:
Партита во d-moll за соло виолина од Јохан Себастијан Бах, Соната бр. 1 во f-moll од Сергеј Прокофјев, Варијации „Пролет“, Полонеза Кампанела и Соната на една жица „Наполеон“ од Николо Паганини.
Учесници:
Виктор Пикајзен - виолина, СССР; Евгенија Сејдељ - пијано, СССР

Клучни зборови:
Полонеза Кампанела Сергеј Прокофјев Соната на една жица Наполеон Јохан Себастијан Бах Николо Паганини Соната бр. 1 во f-moll Јелица Тодорчевска 1975 Виктор Пикајзен Евгенија Сејдељ Партита во d-moll за соло виолина Варијации Пролет

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат