Наслов:

СО МЛAДЕШКИ ТРЕПЕТ


Издадено на: 03.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10247 | Страна: 10

Програма:
„За овие горки солзи“ од Џовани Батиста Перголези, Виланела од Дел Аква, „Дали бев во полето тревка“ од Петар Илич Чајковски, „Одамна ли мојот другар“ од Сергеј Рахмањинов, „Шарпланинска приспивна“ од Тодор Скаловски, „Малино моме“ од Ристо Аврамовски, Каватина на Розина од операта „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини. Фантазија оп. 118 од Јоханес Брамс и Три исповедни молитви од Ристо Аврамовски.
Учесници:
Емилија Аврамовска - сопран; Лиле Иванова - пијано; Снежана Анастасова - пијано

Клучни зборови:
1975 Виланела Дали бев во полето тревка Дел Аква Емилија Аврамовска За овие горки солзи Јелица Тодорчевска Јоханес Брамс Каватина Лиле Иванова Малино моме Музичка младина на Македонија Одамна ли мојот другар Охридско лето Петар Илич Чајковски Ристо Аврамовски Севилскиот берберин Сергеј Рахмањинов Снежана Анастасова Тодор Скаловски Три исповедни молитви Фантазија оп. 118 Џоакино Росини Џовани Батиста Перголези Шарпланинска приспивна

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат