Наслов:

РАМНОДУШНО


Издадено на: 02.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10246 | Страна: 9

Програма:
Дело за гудачки оркестар од Хенри Персл, Концерт за виолончело и оркестар во C-dur од Јозеф Хајдн, Сонатина за гудачи од Хералд Генц и Серенада за гудачки оркестар во E-dur оп. 22 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Минхенски камерен оркестар; диригент: Ханс Штадлмаир; Јоханес Бихлер - виолончело

Клучни зборови:
1975 Антонин Дворжак Јелица Тодорчевска Јозеф Хајдн Јоханес Бихлер Концерт за виолончело и оркестар во C-dur Минхенски камерен оркестар Охридско лето Серенада за гудачки оркестар во E-dur оп. 22 Сонатина за гудачи Ханс Штадлмаир Хенри Персл Хералд Генц

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат