Наслов:

ВОНРЕДНА СЕНЗИБИЛНОСТ


Објавено на: 01.08.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3769 | Страна: 10

Програма:
Хроматска фантазија и фуга од Бах, Соната во d-moll оп. 31 бр. 2 од Бетовен, Соната од Шулек, Скерцо во h-moll оп. 20 од Шопен и „Погребение“ и „Трансцедентална етида“ бр. 10 од Лист.
Учесници:
Владимир Крпан - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
Шопен Владимир Крпан Охридско лето Хроматска фантазија и фуга 1975 Соната во d-moll оп. 31 бр. 2 Владо Чучков Скерцо во h-moll оп. 20 Шулек Соната Погребение Бетовен Трансцедентална етида бр. 10 Бах

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат