Наслов:

МУЗИЦИРАЊЕ ШТО ПЛЕНУВА


Издадено на: 01.08.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10245 | Страна: 12

Програма:
Дела од Јулије Скјаветиќ, Андрија Патрициј, Андрија Мотовуњанин, Бартоломео Тромбоцино, Фрањо Босанац, Марко Кара, Јоханес Баптиста Цецо.
Учесници:
Ансамбл за стара музика „Универзитас студиорум заграбинис“, Хрватска; диригент: Игор Помикало; солисти: Маријана Делач, Ранка Панцер-Туксар, Станислав Туксар, Тибор Кути, Дражен Маретиќ и Иво Пинцетиќ.

Клучни зборови:
1975 Андрија Мотовуњанин Андрија Патрициј Ансамбл за стара музика Универзитас студиорум заграбинис Бартоломео Тромбоцино Дражен Маретиќ Иво Пинцетиќ Игор Помикало Јелица Тодорчевска Јоханес Баптиста Цецо Јулије Скјаветиќ Маријана Делач Марко Кара Охридско лето Ранка Панцер-Туксар Станислав Туксар Тибор Кути Фрањо Босанац

Оригинален извадок: