Наслов:

НЕСООДВЕТНИ ИСПОЛНУВАЧКИ РЕШЕНИЈА


Издадено на: 30.07.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3767 | Страна: 8

Програма:
Misa quatro toni од Да Викторија, „Битката на Марињано“ од Жанекен и Кантата бр. 21 од Бах.
Учесници:
Хор на РТВ; диригент: Драган Шуплевски; Камерен оркестар на РТС; Гордана Јевтовиќ - сопран; останати солисти: Никола Митиќ, Благоја Николовски

Клучни зборови:
1975 Misa quatro toni Битката на Марињано Благоја Николовски Владо Чучков Гордана Јевтовиќ Да Викторија Драган Шуплевски Жанекен Камерен оркестар на РТС Кантата бр. 21 Никола Митиќ Охридско лето Хор на РТВ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат