Наслов:

ТЕМПЕРАМЕНТНО И ПОЛЕТНО


Издадено на: 29.07.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10242 | Страна: 10

Програма:
Соната во G-dur КВ 301 од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната во G-dur оп. 30 бр. 3 од Лудвиг ван Бетовен, Соната за виолина и пијано од Леош Јаначек и Сонатина оп. 100 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Вацлав Худачек - виолина, Чешка; Станислав Богуниа - пијано, Чешка

Клучни зборови:
1975 Антонин Дворжак Вацлав Худачек Волфганг Амадеус Моцарт Јелица Тодорчевска Леош Јаначек Лудвиг ван Бетовен Соната во G-dur КВ 301 Соната во G-dur оп. 30 бр. 3 Соната за виолина и пијано Сонатина оп. 100 Станислав Богуниа

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат