Наслов:

ДОСЛЕДЕН НА ЛИСТОВОТО КРЕДО


Објавено на: 29.07.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10242 | Страна: 10

Програма:
Фантазија и фуга од Јохан Себастијан Бах, Соната во d-moll оп. 31 бр. 2 од Лудвиг ван Бетовен, Соната од Стјепан Шулек, Скерцо во h-moll оп. 20 од Фредерик Шопен, „Фунерај“ и Трансцедентална етида за пијано бр. 10 во f-moll од Франц Лист.
Учесници:
Владимир Крпан - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
Владимир Крпан Стјепан Шулек Охридско лето Јелица Тодорчевска Лудвиг ван Бетовен 1975 Соната во d-moll оп. 31 бр. 2 Фредерик Шопен Скерцо во h-moll оп. 20 Јохан Себастијан Бах Фунерај Франц Лист Трансцедентална етида за пијано бр. 10 во f-moll Соната Фантазија и фуга

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат