Наслов:

АНГАЖИРАН КОНЦЕРТ


Издадено на: 29.07.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3766 | Страна: 5

Програма:
Кончерто гросо во d-moll, „Стабат матер“ и циклусот „Четири годишни времиња“ од Антонио Вивалди.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Милка Ефтимова - алт; Тонко Нинчиќ - виолина, Хрватска; Билјана Гаврилска и Божидар Братоев - виолинско дуо

Клучни зборови:
1975 Билјана Гаврилска Божидар Братоев Владо Чучков Камерен ансамбл на РТС Кончерто гросо во d-moll Милка Ефтимова Олдржих Пипек Охридско лето Стабат матер Тонко Нинчиќ Четири годишни времиња

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат