Наслов:

ОДГЛЕДАН СОВРЕМЕН КАМЕРЕН ЗВУК


Издадено на: 25.07.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10238 | Страна: 12

Програма:
Дијаметрија за соло обоа и ансамбл од Тома Прошев, Серенада од Фелегар, Интродукција и Алегро од Морис Равел, Музика за пијано и ансамбл од Драгослав Ортаков, Камера кантата од Ланг и Простор 4 од Сотир Голабовски.
Учесници:
Камерен ансамбл за современа музика „Света Софија“; диригент: Тома Прошев; Владимир Крпан - пијано; Јулијана Анастасијевиќ - мецосопран; Киро Давидовски - обоа

Клучни зборови:
1975 Владимир Крпан Дијаметрија за соло обоа и ансамбл Димитрије Бужаровски Драгослав Ортаков Интродукција и алегро Јулијана Анастасијевиќ Камера кантата Камерен ансамбл за современа музика Света Софија Киро Давидовски Ланг Морис Равел Музика за пијано и ансамбл Охридско лето Простор 4 Серенада Сотир Голабовски Тома Прошев Фелегар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат