Наслов:

ЗРЕЛА ПИЈАНИСТИЧКА ЛИЧНОСТ


Издадено на: 24.07.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10237 | Страна: 10

Програма:
Токата во e-moll од Јохан Себастијан Бах, Прелуидум, корал и фуга од Цезар Франк, Сонатина од Борис Папандопуло, Четири композиции од „Фантастични делови“ оп. 12 од Роберт Шуман.
Учесници:
Емин Армано - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1975 Борис Папандопуло Димитрије Бужаровски Емин Армано Јохан Себастијан Бах корал и фуга Охридско лето Прелуидум Роберт Шуман Сонатина Токата во e-moll Цезар Франк Четири композиции од Фантастични делови оп. 12

Оригинален извадок: