Наслов:

РАЗНОВИДНИ ОСТВАРУВАЊА


Издадено на: 23.07.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10236 | Страна: 11

Програма:
Кончерто гросо во d-moll, Стабат матер за алт, оргуљи и гудачи и Четири годишни времиња од Антонио Вивалди Дела од Ковел, Хонегер (Кончерто да камера), Берд (Четири љубовни сонети), Властимир Николовски (Дивертименто за флејта и гудачи) и Јаначек. Миса од Витори, Битка на Марињон од Жанекин, Кантата бр. 21 од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Камерен ансамбл и хор на РТ Скопје; диригент: Олдржих Пипек; Виолинско дуо Гаврилска-Братоев; Димитар Стојановски - виолончело; Милка Ефтимова - сопран; Тонко Ниниќ - виолина солисти: Анџеј Хиолски, Киро Божиновски и Александар Сидовски. солисти: Гордана Јефтовиќ, Благоја Николовски и Никола Митиќ; диригент: Драган Шуплевски

Клучни зборови:
1975 Александар Сидовски Антонио Вивалди Анџеј Хиолски Берд Битка на Марињон Благоја Николовски Виолинско дуо Гаврилска-Братоев Витори Властимир Николовски Гордана Јефтовиќ Дивертименто за флејта и гудачи Димитар Стојановски Димитрије Бужаровски Драган Шуплевски Жанекин Јаначек Јохан Себастијан Бах Камерен ансамбл и хор на РТ Скопје Кантата бр. 21 Киро Божиновски Ковел Кончерто гросо во d-moll Кончерто да камера Милка Ефтимова Миса Никола Митиќ Олдржих Пипек оргуљи и гудачи Охридско лето Стабат матер за алт Тонко Ниниќ Хонегер Четири годишни времиња Четири љубовни сонети

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат