Наслов:

ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО


Издадено на: 22.07.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3760 | Страна: 9

Програма:
Дела од Веноза, Хајдн, Шуман, Чајковски, Дебиси, Бритн, Бадев, Мокрањац, Лајовиц, Славенски, Максимовиќ и Бабиќ.
Учесници:
Хор на РТБ; диригент: Боривоје Симиќ; Никола Рацков - пијано придружба

Клучни зборови:
1975 Бадев Боривоје Симиќ Бритн Веноза Владо Чучков Дебиси Лајовиц Максимовиќ Мокрањац Никола Рацков Охридско лето Славенски Хајдн Хор на РТБ Чајковски Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат