Наслов:

СУМИРАЊЕ НА ДОСЕГАШНИТЕ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 22.07.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10235 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Титус“, Концерт за кларинет и оркестар во A-dur КВ 622, Концерт за виолина и оркестар во D-dur КВ 218 и Симфонија во D-dur КВ 385 „Хафнер“ од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Македонска филхаромија; диригент: Фимчо Муратовски; Борис Танасков - кларинет; Евгенија Чугаева - виолина

Клучни зборови:
1975 Борис Танасков Волфганг Амадеус Моцарт Димитрије Бужаровски Евгенија Чугаева Концерт за виолина и оркестар во D-dur КВ 218 Концерт за кларинет и оркестар во A-dur КВ 622 Македонска филхаромија Охридско лето Предигра Титус Симфонија во D-dur КВ 385 Хафнер Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат