Наслов:

ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА УМЕТНОСТА НА ХОРСКОТО ПЕЕЊЕ


Издадено на: 18.07.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10231 | Страна: 12

Програма:
Дела од Веноза, Чечини, Хајдн, Шуман, Чајковски, Дебиси, Бритн, Мокрањац, Бадев, Лајовиќ, Славенски, Максимовиќ и Бабиќ (Дубровничка контраданца).
Учесници:
Хор на РТ Белград, Србија; диригент: Боривое Симиќ

Клучни зборови:
1975 Бабиќ Бадев Боривое Симиќ Бритн Веноза Дебиси Димитрије Бужаровски Дубровничка контраданца Лајовиќ Максимовиќ Мокрањац Охридско лето Славенски Хајдн Хор на РТ Белград Чајковски Чечини Шуман

Оригинален извадок: