Наслов:

ИЗДРЖЛИВА ПИЈАНИСТИЧКА ЛИЧНОСТ


Издадено на: 18.07.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10231 | Страна: 12

Програма:
Соната од Франц Шуберт, „Слики од изложбата“ од Модест Мусоргски, „6 Kleine Stucke“ од Арнолд Шенберг, Пасакаља од Шкалкотас
Учесници:
Георгиос Хаџиникос - пијано, Грција

Клучни зборови:
„Слики од изложбата“ 1975 6 Kleine Stucke Арнолд Шенберг Георгиос Хаџиникос Димитрије Бужаровски Модест Мусоргски Охридско лето Пасакаља Соната Франц Шуберт Шкалкотас

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат