Наслов:

ВОЗДРЖАНОСТ И СИГУРНОСТ


Издадено на: 15.07.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10228 | Страна: 9

Програма:
Увертира „Игмунт“ и Концерт за пијано и оркестар бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен, Симфонија бр. 1 од Јоханес Брамс
Учесници:
Симфониски оркестар на РТВ Белград, Србија; диригент: Младен Јагушт; Дубравка Томшич - пијано

Клучни зборови:
1975 Димитрије Бужаровски Дубравка Томшич Јоханес Брамс Концерт за пијано и оркестар бр. 5 Лудвиг ван Бетовен Младен Јагушт Охридско лето Симфонија бр. 1 Симфониски оркестар на РТВ Белград Увертира Игмунт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат