Наслов:

НАДЕЖЕН СОПРАН


Издадено на: 03.06.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10186 | Страна: 10

Програма:
„Дали не бев тревичка во полето“ од Петар Илич Чајковски, „Како ме боли“ и „Одамна ли мојот другар“ од Сергеј Рахмањинов, „Шарпланинска приспивна песна“ од Тодор Скаловски, „Милно моме“ од Ристо Аврамовски, Каватина на Розина од операта „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
Емилија Аврамовска - сопран

Клучни зборови:
1975 Дали не бев тревичка во полето Емилија Аврамовска Јелица Тодорчевска Каватина Како ме боли Милно моме Одамна ли мојот другар Петар Илич Чајковски Ристо Аврамовски Севилскиот берберин Сергеј Рахмањинов Тодор Скаловски Џоакино Росини Шарпланинска приспивна песна

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат