Наслов:

„АИДА“ ШТО ЌЕ СЕ ПАМЕТИ


Објавено на: 03.06.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10186 | Страна: 10

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Стела Аскаралис, Ирина Архипова, Владислав Пјавко, Давид Оханесјан, Александар Веселиновиќ, Георги Божиков, Јордан Тодоровски, Анастазија Низамова-Мухиќ; диригент: Олдржих Пипек; балетски солисти: Велјанка Пандилова, Ана Савиќ, Лилјана Баталакова, Тони Шулевски

Клучни зборови:
Мајски оперски вечери Александар Веселиновиќ Олдржих Пипек Ана Савиќ Јелица Тодорчевска Анастазија Низамова-Мухиќ Лилјана Баталакова 1975 Јордан Тодоровски Велјанка Пандилова Џузепе Верди Стела Аскаралис Аида Ирина Архипова Тони Шулевски Владислав Пјавко Георги Божиков Давид Оханесјан

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат