Наслов:

НОВИ ЗВУЧНИ ПРОСТОРИ


Издадено на: 01.06.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10184 | Страна: 12

Програма:
„Идила на Зигфрид“ од Рихард Вагнер, „Серенатата“ од Виторио Фелегара, „Музика за пијано и ансамбл“ од Драгослав Ортаков, ораториум „Сермо декламаториус“ од Тома Прошев
Учесници:
Камерен ансамбл „Света Софија“; диригент: Тома Прошев; Владимир Крпан - пијано; солисти: Анастасија Димитрова, Милка Ефтимова, Стојан Стојанов, Георги Божиков; Камерен хор на РТВ Скопје

Клучни зборови:
1975 HF Серенатата Анастасија Димитрова Виторио Фелегара Владимир Крпан Георги Божиков Димитрије Бужаровски Драган Шуплевски Драгослав Ортаков Идила на Зигфрид Камерен хор на РТВ Скопје Милка Ефтимова Музика за пијано и ансамбл Рихард Вагнер Света Софија Сермо декламаториус Стојан Стојанов Тома Прошев

Оригинален извадок: