Наслов:

ЗА ЈАГОТКИТЕ И ХЕРЛЕА


Издадено на: 31.05.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3716 | Страна: 11

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Букурешт: Николае Херлеа, Корнел Ставру, Магдалена Коновичи, Михаела Ботез; останати солисти: Георги Божиков; диригент: Корнел Траилеску

Клучни зборови:
1975 Владо Чучков Георги Божиков Корнел Ставру Магдалена Коновичи Мајски оперски вечери Михаела Ботез Николае Херлеа Трубадур Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат