Наслов:

КОРЕКТНО СИВИЛО


Издадено на: 30.05.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3715 | Страна: 10

Програма:
Опера „Продадена невеста“ од Беджих Сметана
Учесници:
солисти од Загрепската опера: Фрањо Паулик, Миленко Грозданиќ, Борис Вајда, Фрањо Петрушанец, Јасна Полошак, Мирјана Ѓорѓевиќ, Мирјана Боханец, Бранка Беретовац, Стојан Стојанов; диригент: Никша Бареза


Оригинален извадок: