Наслов:

ДОЖИВЕАНА СРЕДБА


Објавено на: 28.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10180 | Страна: 10

Програма:
Опера „Продадена невеста“ од Беджих Сметана
Учесници:
гости од Загрепската опера: Фрањо Паулик, Бранка Беретовац, Стојан Стојанов, Миленко Грозданиќ, Мирјана Ѓорѓевиќ, Борис Вајда, Јасна Подолшак, Фрањо Петрушанец, Тугомир Алауповиќ, Мирјана Боханец; диригент: Никша Бареза; останати вокални солисти: Кире Лијаковски; балетски солисти: Велјанка Пандилова, Лилјана Баталакова

Клучни зборови:
Фрањо Паулик Мирјана Боханец Никша Бареза Јелица Тодорчевска Борис Вајда Кире Лијаковски Беджих Сметана Лилјана Баталакова Тугомир Алауповиќ 1975 Миленко Грозданиќ Велјанка Пандилова Продадена невеста Мирјана Ѓорѓевиќ Стојан Стојанов Јасна Подолшак Бранка Беретовац Фрањо Петрушанец

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат