Наслов:

ПРИЈАТНИ „БОЕМИ“


Издадено на: 27.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10179 | Страна: 9

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Нови Сад: Вера Ковач-Виткаи, Шиме Мардешиќ, Светозар Дракулиќ, Душан Блатиќ, Франц Пухар, Гордана Којадиновиќ; диригент: Имре Топлак; останати солисти: Коста Малевски, Јордан Тодоровски, Михо Христовски

Клучни зборови:
1975 Боеми Вера Ковач-Виткаи Гордана Којадиновиќ Душан Блатиќ Имре Топлак Јелица Тодорчевска Јордан Тодоровски Коста Малевски Михо Христовски Светозар Дракулиќ Франц Пухар Џакомо Пучини Шиме Мардешиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат