Наслов:

ВЕЧЕР НА ГЕРМАНСКА БАРОКНА И СОВРЕМЕНА МУЗИКА


Објавено на: 25.05.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10177 | Страна: 12

Програма:
Соната бр. 1 во g-moll од Јохан Себастијан Бах, Соната оп. 31 бр. 2 од Пол Хиндемит и две сонати од Бернард и Цимерман.
Учесници:
Џени Абел - виолина; Нада Кецман-Богосављевиќ - пијано

Клучни зборови:
1975 Бернард Јохан Себастијан Бах Нада Кецман Богосављевиќ Пол Хиндемит Соната бр. 1 во g-moll Соната оп. 31 бр. 2 Сотир Голабовски Цимерман. Џени Абел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат