Наслов:

ПОЛЕТНО


Издадено на: 23.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10175 | Страна: 12

Програма:
Балет „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус
Учесници:
гости од СССР: Наталија Филипова, Владимир Никонов; диригент: Ангел Шурев; останати солисти: Велјанка Пандилова, Жика Сувачаревиќ, Јагода Сланева, Снежана Сопотска, Марика Цветкова, Лилјана Баталакова, Тони Баталаков, Александар Гочков.

Клучни зборови:
1975 Александар Гочков Ангел Шурев Велјанка Пандилова Владимир Никонов Дон Кихот Жика Сувачаревиќ Јагода Сланева Јелица Тодорчевска Лилјана Баталакова Лудвиг Минкус Марика Цветкова Наталија Филипова Снежана Сопотска Тони Баталаков

Оригинален извадок: