Наслов:

НАВИСТИНА ДОБРА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 23.05.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3709 | Страна: 10

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
солисти од Анкара: Мате Угур, Ишик Курт, Ајхан Баран, Пекин Киргиз, Хилми Гиргинкоч, Шинаси Озел, Нуран Авџи; диригент: Сабахатин Календер

Клучни зборови:
1975 Ајхан Баран Владо Чучков Ишик Курт Мате Угур Нуран Авџи Пекин Киргиз Севилскиот берберин Хилми Гиргинкоч Џоакино Росини Шинаси Озел

Оригинален извадок: