Наслов:

ДУХОВИТО И ТЕМПЕРАМЕНТНО


Издадено на: 22.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10174 | Страна: 9

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
гости од операта од Анкара: Мете Угур, Ишик Курт, Пекин Киргиз, Ајхан Баран, Хилми Гиргинкоч, Шинаси Озел, Ниран Авџи; диригент: Сабахатин Календер; останати солисти: Спирос Куфејанакис

Клучни зборови:
1975 Ајхан Баран Ишик Курт Јелица Тодорчевска Мете Угур Ниран Авџи Пекин Киргиз Сабахатин Календер Севилскиот берберин Спирос Куфејанакис Хилми Гиргинкоч Џоакино Росини Шинаси Озел

Оригинален извадок: