Наслов:

ЉУБЉАНСКА БАТЕРФЛАЈ


Издадено на: 20.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10172 | Страна: 11

Програма:
Опера „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини
Учесници:
гости од Љубљанската опера: Вилма Буковец, Божена Главак, Рајко Коритник, Едвард Сршен; диригент: Владо Коблер; останати солисти: Драган Шојлевски, Станко Липша

Клучни зборови:
1975 Божена Главак Вилма Буковец Владо Коблер Драган Шојлевски Едвард Сршен Јелица Тодорчевска Мадам Батерфлај Рајко Коритник Станко Липша Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат