Наслов:

„РИГОЛЕТО“ ВО НОВО УМЕТНИЧКО КАЖУВАЊЕ


Издадено на: 17.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10169 | Страна: 10

Програма:
Опера „Риголето“ до Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Сараевската оперска куќа: Гертруда Мунитиќ, Борислав Александров, Васил Марчев, Антон Мосина, Блага Видец; диригент: Иван Штајцер; останати солисти: Драган Шојлев, Славка Михајлова, Јоана Петровска-Јакимовска, Евдокија Доброхотова, Илија Црвенов, Јордан Тодоровски, Спирос Куфејанакис, Слободан Сарделиќ.

Клучни зборови:
1975 Антон Мосина Блага Видец Борислав Александров Васил Марчев Гертруда Мунитиќ Драган Шојлев Евдокија Доброхотова Иван Штајцер Илија Црвенов Јелица Тодорчевска Јоана Петровска-Јакимовска Јордан Тодоровски Мајски оперски вечери Риголето Славка Михајлова Слободан Сарделиќ Спирос Куфејанакис Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат