Наслов:

ХЕТЕРОГЕНА „ТРАВИЈАТА“


Издадено на: 14.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10166 | Страна: 11

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
вокални солисти: Милка Стојановиќ, Никола Митиќ, Предраг Протиќ, Јордан Тодоровски, Евдокија Доброхотова, Јоана Петровска-Јакимовска, Илија Црвенов, Станко Липша, Коста Шувалековиќ; диригент: Богдан Бабиќ; балетски солисти: Лилјана Баталакова, Екрем Хусеин

Клучни зборови:
1975 Богдан Бабиќ Евдокија Доброхотова Екрем Хусеин Илија Црвенов Јелица Тодорчевска Јоана Петровска-Јакимовска Јордан Тодоровски Коста Шувалековиќ Лилјана Баталакова Милка Стојановиќ Никола Митиќ Предраг Протиќ Станко Липша Травијата Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат