Наслов:

ВОЗДРЖАНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Издадено на: 13.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10165 | Страна: 11

Програма:
Балет „Легенда за љубовта“ од Ариф Меликов
Учесници:
солисти: Валентина Калиновскаја, Веанир Круглов, Ираида Лукашова, Тони Шулевски; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1975 Ариф Меликов Валентина Калиновскаја Веанир Круглов Ираида Лукашова Јелица Тодорчевска Легенда за љубовта Тони Шулевски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: