Наслов:

УШТЕ ЕДЕН ЧЕКОР НАПРЕД


Издадено на: 08.05.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10160 | Страна: 10

Програма:
Концертни пиеси од Франсоа Купрен, Соната во e-moll од Јоханес Брамс, Суита во a-moll од Макс Регер, Сарабанда и Арија од „Микросуитата“ на Ристо Аврамовски, Тешкото од Властимир Николовски
Учесници:
Душка Тасевска - виолончело; Јасминка Чакар-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1975 Властимир Николовски Душка Тасевска Јасминка Чакар-Георгиева Јоханес Брамс Концертни пиеси Макс Регер Микросуитата Ристо Аврамовски Сарабанда и Арија Соната во e-moll Сотир Голабовски Суита во a-moll Тешкото Франсоа Купрен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат