Наслов:

УБАВИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 29.04.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10153 | Страна: 10

Програма:
„Годишни времиња“ од Јозеф Хајдн, „Покајничка песна“ од Лудвиг ван Бетовен, Четири соло-песни од Јоханес Брамс, „Мојот гроб“ од Крешимир Барановиќ, „Порака“ од Стојче Тошевски, „Пролетна серенада“ и „Акта апостолариум“ од Коста Бабиќ, „Хумористична“ од Димитрије Бужаровски
Учесници:
Милан Фирфов - баритон; Димитрије Бужаровски - пијано

Клучни зборови:
1975 Акта апостолариум арија на Симон Годишни времиња Димитрије Бужаровски Дојди слатка смрт Јелица Тодорчевска Јозеф Хајдн Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Коста Бабиќ Крешимир Барановиќ Лудвиг ван Бетовен Милан Фирфов Мојот гроб Покајничка песна Порака Пролетна серенада Стојче Тошевски Хумористична Четири соло-песни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат