Наслов:

ВЕЧЕР НА ФРАНЦУСКА МУЗИКА ЗА ПИЈАНО


Објавено на: 28.04.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10150 | Страна: 8

Програма:
„Две арабески“, „Детско катче“ и „За пијано“ од Клод Дебиси, „Огледало“ и „Перпетум мобиле“ од Францис Пуланк
Учесници:
Еми Хенц-Диеман - пијано, Швајцарија

Клучни зборови:
Клод Дебиси Сотир Голабовски За пијано 1975 Еми Хенц-Диеман Две арабески Детско катче Огледало Перпетум мобиле Францис Пуланк

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат