Наслов:

СПРОТИВНИ УМЕТНИЧКИ ФИЗИОНОМИИ


Издадено на: 18.04.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10142 | Страна: 12

Програма:
Дует во A-dur оп. 162 од Франц Шуберт, Соната бр. 3 оп. 30 во G-dur од Лудвиг ван Бетовен, Соната во A-dur од Цезар Франк, Интродукција и Рондо од Камиј Сен-Санс
Учесници:
Роза Фајн - виолина, СССР; Андреа Прегер - пијано, Србија

Клучни зборови:
1975 Андреа Прегер Дует во A-dur оп. 162 Интродукција и Рондо Камиј Сен-Санс Лудвиг ван Бетовен Роза Фајн Соната бр. 3 оп. 30 во G-dur Соната во А дур Сотир Голабовски Франц Шуберт Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат