Наслов:

СИЛНА УМЕТНИЧКА ЛИЧНОСТ


Издадено на: 17.04.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3680 | Страна: 6

Програма:
Соната оп. 30 од Бетовен, Соната во A-dur од Франк, Дует оп. 162 од Шуберт и Интродукција и Рондо-Капричиозо од Сен-Санс.
Учесници:
Роза Фајн - виолина, СССР; Андреја Прегер - пијано

Клучни зборови:
1975 Андреја Прегер Бетовен Владо Чучков Дует оп. 162 Интродукција и Рондо-Капричиозо Роза Фајн Соната во A-dur Соната оп. 30 Франк Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат