Наслов:

ИНТЕРПРЕТАЦИЈА ПОДРЕДЕНА НА АКУСТИКАТА


Издадено на: 15.04.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10139 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Оберон“ од Карл Марија фон Вебер, Свита „Арлезианка“ од Жорж Бизе, Арија на Кнез Игор од истоимената опера и Концерт за кларинет и оркестар во A-dur од Волфганг Амадеус Моцар
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Миодраг Јаноски; Димитар Мариновски - баритон; Борис Танасков - кларинет

Клучни зборови:
1975 Арија на Кнез Игор Борис Танасков Волфганг Амадеус Моцарт Димитар Мариновски Димитрије Бужаровски Жорж Бизе Карл Марија фон Вебер Концерт за кларинет и оркестар во A-dur Македонска филхармонија Миодраг Јаноски Оберон Свита Арлезианка

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат