Наслов:

ДОЖИВЕАНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Објавено на: 13.04.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10137 | Страна: 12

Програма:
Соната во d-moll од Георг Фридрих Хендл, Прелудиум: Мелодија од Свержински, Дијалози од Ристо Аврамовски, Прелудиум, каденца и финале од Карабела, Кантабиле и Престо од Жорж Енеску, Осум соло пиеси од Пол Хиндемит и Капричо од Пауер.
Учесници:
Киро Божиновски - флејта; Лилјана Иванова - пијано

Клучни зборови:
Ристо Аврамовски Кантабиле и Престо Жорж Енеску Осум соло пиеси Јелица Тодорчевска Пауер Соната во d-moll Пол Хиндемит 1975 Киро Божиновски Мелодија Лилјана Иванова Свержински Прелудиум Дијалози Капричо каденца и финале Георг Фридрих Хендл Карабела

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат