Наслов:

МЕЃУ ВИСОКОПРОФЕСИОНАЛНИ И ПОТПРОСЕЧНИ ЗАФАТИ


Издадено на: 12.04.1975
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3676 | Страна: 11

Програма:
Опера „Кнез Игор“ од Александар Бородин
Учесници:
солисти: Димитар Мариновски, Георги Божиков, Искра Савин, Анастасија Димитрова, Благој Николовски, Никола Гагов, Анастасија Мухиќ, Илија Црвенов, Јордан Тодоровски, Лидија Митровска; диригент: Оскар Данон

Клучни зборови:
1975 Александар Бородин Анастасија Димитрова Анастасија Мухиќ Благој Николовски Владо Чучков Георги Божиков Димитар Мариновски Илија Црвенов Искра Савин Јордан Тодоровски Кнез Игор Лидија Митровска Никола Гагов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат