Наслов:

ПОТРЕБА ЗА ОБЛАГОРОДУВАЊЕ


Издадено на: 06.04.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10130 | Страна: 12

Програма:
Темпера X од Тома Прошев, Симфонија бр. 1 во C-dur од Феликс Менделсон, Серенада за гудачки оркестар од Мечислав Карлович
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; солисти: Љупка Хаџи-Георгиева - чембало, Татјана Шопова - харфа, Коле Атанасов - флејта

Клучни зборови:
1975 Димитрије Бужаровски Камерен ансамбл на РТС Коле Атанасов Љупка Хаџи-Георгиева Мечислав Карлович Олдржих Пипек Серенада за гудачки оркестар Симфонија бр. 1 во C-dur Татјана Шопова Темпера X Тома Прошев Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат