Наслов:

ВЕЧЕР НА ХАЈДНОВИ СОНАТИ


Издадено на: 01.04.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10125 | Страна: 12

Програма:
Сонати од Јозеф Хајдн: бр. 1 G-dur, бр. 2 D-dur, бр. 3 Es-dur, бр. 4 A-dur, бр. 5 G-dur, бр. 6 C-dur и бр. 7 F-dur.
Учесници:
Драгутин Богосављевиќ - виолина; Нада Богосављевиќ - пијано

Клучни зборови:
1975 бр. 1 G-dur бр. 2 D-dur бр. 3 Es-dur бр. 4 A-dur бр. 5 G-dur бр. 6 C-dur бр. 7 F-dur Драгутин Богосављевиќ Јозеф Хајдн Нада Богосављевиќ Соната Сотир Голабовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат