Наслов:

ПОЕЗИЈАТА КАКО ИНСПИРАЦИЈА


Издадено на: 28.03.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10121 | Страна: 12

Програма:
Револуционерни соло-песни од Зоран Јовановиќ: „Ленка“, „Печал“, „Денови“, „Две елегии за тебе“, „Беше војна“, „Тифусари“, „Очи“ и „Караорман“.
Учесници:
Јулијана Анастасијевиќ - мецосопран; Милан Фирфов - баритон

Клучни зборови:
1975 Беше војна Две елегии за тебе Денови Димитрије Бужаровски Зоран Јовановиќ Јулијана Анастасијевиќ Караорман Ленка Милан Фирфов Очи Печал Револуционерни соло-песни Тифусари

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат